Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: trakietsadobri
Категория: Лични дневници
Прочетен: 834043
Постинги: 585
Коментари: 710
Гласове: 4183
Постинг
13.02.2019 00:27 - „Сексът - начин на употреба“ като театрално изкуство
Автор: trakietsadobri Категория: Лични дневници   
Прочетен: 857 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 04.01.2021 13:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За да не губим излишно време веднага ще кажа, че този текст не е за това, което си мислите или не си мислите. Пиша тези редове само с една идея – да бъдат стегнат личен преразказ за една от най-забавните и смислени театрални постановки, които гледах през 2018 година.

Заглавието на текста не е закачка или провокация, а точен буквализъм, защото „Сексът - начин на употреба“ е заглавието на театралния спектакъл, за който говоря.

Гледах театралната постановка на 16 декември 2018 г., на сцената на столичния „Сити Марк Арт Център“.  Още тогава мислех да запиша и публикувам впечатления от спектакъла в блога си. Но да пиша за секс по време на пости?! Стори ми се, че хич няма да е уместно.

Дойде Нова година! С нови случки, емоции, въпроси.
Звучи обещаващо, но как да подхванеш интимен разговор – „това не винаги е лесно или уместно“. Сексът е класика вечна, но... Общуването между мъж и жена е... джунгла тъмна.


Наближава Трифон Зарезан, който на практика е първият застъпник и мераклия на Пролетта. Та сетих се, че това ще е идеалния повод да подемем разговора за секса. И ето ме – хапвам шоколад, пийвам вино и с много мерак подхващам въпроса. :)

Фактите за театралното изкуство „Сексът - начин на употреба“ – това е спектакъл на:
   Николай Волев – продуцент, режисьор, сценограф и вечен майстор на киното
   Кристина Топалова – млада талантлива актриса с удивителна енергия и хъс за театър, в най-позитивния смисъл на думата
   Семир Алкади – хореограф
   Нина Симон, Mahala Rai Band, Евгени Димитров-Маестрото – музика и звук

Сигурно вече усещате, че при такъв талантлив и работоспособен екип „Сексът - начин на употреба“ е доста-доста интересен спектакъл. Да, точно така е!

Представлението уж е „моноспектакъл“, но Кристина Топалова по най-удивителен начин успява да се въплъти в повече от двадесет роли – от Ева и Адам, до най-младите им пра-пра внуци. Музиката е на шест, а представлението не е пошло, комерсиално или вулгарно. Има само два по-пиперливи момента където актрисата, чрез гласа си, пресъздава „игра на лъжа и оргазъм“.

Представлението чудесно става за семейно гледане, но може би най-подходящо е за 16-26 годишни момичета и жени. Миналата седмица разбрах, че този мой мъжки извод почти напълно съвпада с мнението и на жените. От две приятелки, които са тридесетгодишни и са гледали спектакъла през януари чух: „Прав си, с уговорката, че таргета на спектакъла може би е малко по-широк и по-скоро е от 14 до 30 годишните жени, както и всичките важни за нас мъже.“

За повече пиперливи и не пиперливи подробности – гледайте на живо спектакъла. :)



Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930