Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: trakietsadobri
Категория: Лични дневници
Прочетен: 825954
Постинги: 585
Коментари: 710
Гласове: 4172
Постинг
25.01.2018 21:25 - Истината на един народ е в думите на езика му, а не в измислените конвенции
Автор: trakietsadobri Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2197 Коментари: 9 Гласове:
14

Последна промяна: 23.12.2020 23:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Думите в българския език са от женски, мъжки и среден род.

   Земята и нощта, водата и кръвта, овошката и птицата, и всичко друго, което може да приласкава и зачева живот е от женски род.
   Огънят и денят, скелетът и върховете, коренът и щитът, и всико друго, което може да разпалва или закриля е от мъжки род.

   В българският език, за разлика от много други езици, има ясно назован среден род, ала той не е „джендър“, а средището и срещата между жената и мъжа – между нощта и деня.

Чедото, огнището, жилището, хората, училището, небето и всяко друго средище са от СРЕДИЩЕН род!

Не случайно в България винаги – във всички епохи е имало и ще има: учителки и учители, самодиви и юнаци.

Българският народ е доста по-мъдър, мислещ и толерантен отколкото изглежда на пръв поглед. Духът на равноправието и съединението в България е толкова древен, че е записан не само в герба, а в народната ни памет.

Всички будни и творящи мъже и жени на България винаги са търсели истината, свободата и равноправието, защото ясно са помнили и разбирали, че разединението руши. Само истината, знанието и единението творят равноправие и животворящо бъдеще.

Всеки е какъвто е – както мисли и живее.
Всеки е какъвто е – каквато е личността и човечността му.
Всеки е какъвто е – това не се определя от конвенции, а от постъпките му.


И няколко по-конкретни думи:

Природата и провидението, с техните безкрайна памет и опитност, са ни дарили с човешки живот, който се проявява в мъж или жена – това със сигурност не е случайно.

В природата всичко фундаментално важно има две взаимно свързани проявления: протон и неутрон, ден и нощ, светлинна вълна и светлинна частица, мъж и жена, топлина и студ, младост и старост, раждане и смърт.

Очевидно е, че природата непрестанно се проявява и възражда в срещата и разбирателството на своите два пола. Природата не ражда „джендъри“, а мъже и жени!

Разбирателството и равноправието между половете се ражда не от конвенциите и законите, а от вродената ни естествена природа. Разбира се, за да е възможно това е нужно човека – жената или мъжа е да е будна, осъзната личност.

Не само, че не е нужно да има закони за това как да живееш, а е направо вредно!
Всеки мъж и всяка жена има глава на раменете си, за да мисли и поема отговорност за постъпките си.  Няма нужда от закони за интимния и социален живот на човека. Колкото по-малко такива неестествени закони има толкова по-добре.

Човек винаги има избор!
От изборът винаги следват последствия и това е прекрасно, защото именно това е начина да се учим и развиваме.

...............................
Послепис - още мнения по Конвенцията:
Разговор с Валерия Велева и адвокат Йорданка Бекирска, от 21 януари 2018, в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ на БНТ - https://www.bnt.bg/bg/a/istanbulskata-konventsiya-za-i-protiv

Маргарита Попова: Работата с Истанбулската конвенция не е до един елементарен подпис - https://www.youtube.com/watch?v=OZF2rpyi3Is



Гласувай:
14



1. emi1ts - Поздрави Добри!
26.01.2018 14:48
Харесаха ми твоите размисли и ги подкрепям!Природата си има закони, които ние хората е необходимо да познаваме и да се съобразяваме с тях.Нищо ,което е извън и в противоречие с тях не би могло да оцелее!Приятен ден!
цитирай
2. zonko - Интересни размисли по популярна ...
26.01.2018 15:31
Интересни размисли по популярна тема.:) Тези дни ми се случи да я коментирам с хора от предишното поколение, които още разсъждават съвсем трезво. Доста се изненадаха като научиха, че всъщност новина няма, а всичко е медиен шум около несъществуващ проблем. Защо се спекулира тогава? Отклоняване на вниманието на хората от същинските проблеми? Не знам, но като нищо...
цитирай
3. vania23 - Прочетох че,
26.01.2018 15:44
на Запад смяната на пол е бизнес, от който се печели. Освен това вървенето срещу естеството на нещата има последица - липса на поколение на всички, които са променили пола си. И мисля, че това не е случайно и е основната причина за това извращение, колкото и привидно смислени мотиви и доводи да му измислят.
Намалена раждаемост на населението с всички възможни средства, които могат да се измислят.
цитирай
4. trakietsadobri - Ваня, смяната на биологичния пол е личен избор и лично право
26.01.2018 16:47
Свободата и свободния избор са не само човешко достижение, а природен закон.
Всеки направен избор и действие винаги имат последици – затова живота винаги ни подкрепя като ни дава право на избор.

Всеки има глава на раменете си, не за да се гримира, а за да мисли!
Старите мъдреци не случайно са казали: „Не е луд този, който яде баницата, а този който му я дава.“ и „Каквото сам можеш да си направиш – никой друг не би могъл да ти стори!“
цитирай
5. trakietsadobri - Цонко, не знам дали темата е популярна – по-скоро е дискусионна.
26.01.2018 16:48
За да бъде темата популярна би трябвало цялото общество да е що годе наясно с всички детайли в конвенцията, както и с всички юридически, административни и практически промени, до които тя ще доведе.

99,99% от хората не само, че не сме квалифицирани юристи, а и не сме прочели пълният текст на конвенцията и всички свързани документи, които тя касае. Цонко, не ми се вярва и ти да си ги чел – ако си успял, искрено те поздравявам, защото сигурно става дума за поне няколко хиляди страници юридически документи.

Юридическата терминология няма как да е несъществен или несъществуващ проблем.
„Законите не са правото!“, ала законодателните норми не са без последици.
Напротив закона, каквото и да значи това, е приел като основополагащ принцип „Ignorantia juris non excusat, респективно Ignorantia legis neminem excusat, което от латински се превежда като непознаването на закона не освобождава от отговорност или непознаването на закона не извинява никой.“

Тоест юридическата терминология касае всички ни. Заради това не е разумно да се приема на доверие всичко, което „законодателите“ искат да приемат на тъмно без преди това да са получили широка и що годе единодушна обществена подкрепа.
цитирай
6. zonko - Прав си, не съм я чел, просто защото в ...
28.01.2018 18:37
Прав си, не съм я чел, просто защото в случая темата не ме интересува. От толкова крайни изказвания по телевизията на възможно най-неподходящите хора придобих алергия.:)
цитирай
7. trakietsadobri - "Телевизията е... зрелище."
28.01.2018 21:51
По тази причина, че и мен изказванията по телевизията ме тревожат, мисля да прочета текста и на конвенцията, и на официалния обяснителен доклад към нея.
цитирай
8. vania23 - Какво да кажа...
06.02.2018 16:25
И аз не съм запозната с Конвенцията. Интернет гърми къде сериозно, къде на майтап срещу някакъв си среден пол. Няма среден пол.
Има "мъж" и "жена". Другото е противоестествено, против естеството на нещата.
Ти казваш - избор било. И после, си носели последствията, защото имали глава на раменете си. Наистина ли вярваш, че хората мислят със собствените си глави. Има манипулация, има чужди мисли, загнездили се в главата ти отдавна и приети като свои, има промиване на съзнание - често напълно несъзнателно.
Според мен, без да имам доказателства, разбира се, светът се променя не сам, а го променят. И пак - без доказателства, за да намалява в бъдеще населението, особено в Европа на бялата раса. Било е подготвяно отдавна, развива се, дава отровните си плодове.

ПП Да, текстът ти е реалистичен напълно /поне съвпада, доколкото съм го разбрала, с моето мнение/, докато не заговори за избор. Избор на манипулирано съзнание не е собствен изобр.
цитирай
9. trakietsadobri - Човекът е надарен с живот, за да има избор! Животът е дар.
06.02.2018 16:45
Живота и Вселената са ни дарили себе си, ако сме толкова глупави, че да не го виждаме и разбираме това си е наша грешка. Винаги имаш избор и всеки избор има точна цена. Колкото на по-хитър се правиш, толкова повече пропиляваш.

„Внимавайте какво искате от живота и колко искате, защото не можете да му платите цената.“
Думите не са мои, а на баба Ванга
цитирай
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930