Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: trakietsadobri
Категория: Лични дневници
Прочетен: 827497
Постинги: 585
Коментари: 710
Гласове: 4176
Постинг
01.02.2017 15:32 - В среща, и извън среща – искра, искри
Автор: trakietsadobri Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1272 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 19.07.2020 22:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Докато сме вътре във времето и действието на човешките ни срещи хората неосъзнато се „разгаряме или гасим“ от всичко, което е в нас и около нас. Случва се при всички срещи – между приятели и непознати, между колеги и експерти, на четири очи и в пълна зала с хора. Случва се винаги – при представяне, питане, разговор, договаряне, спор или разбирателство.

И всяка среща заживява свой живот! Често сме мили и добри, но понякога сме доста-доста неудовлетворено шумни или неоснователно спорещи. Често срещата тръгва добре и върви все по-добре, ала друг път започва неясно или неразбиращо и върви все по-шумно и припиращо. Добре, че има и много случаи когато започва с неодобрение, а завършва с разговор с другите или със себе си.

Картината на срещите наистина е безкрайна.
И все пак, защо е така трудно човек да не се увлече или омотае в страсти когато е вътре в срещата. Когато е мил и добър, увлечението рядко ще попречи или навреди някому, ала когато постъпва глупаво и все по-глупаво ... тогава в последствие често ще се разкайва, но срещата ще е отлетяла дори и искрено да се извини.

Могат да се кажат още много-много неща за всяка среща, само че това става възможно чак след като тя се е случила. Тогава човек, ако е усетил и познал срещата като важна за себе си, може да разпознае много неща, който не е осъзнал докато е бил вътре в пожара на действието – по житейска ирония или по-скоро от лична непохватност това най-често се случва след неудовлетвореност или спор.

Всяка среща ражда искри от действия, който леко или силно ни парват и раздвижват, за да виждаме, разпознаваме и съзнаваме.

Повече срещи, повече искри за действие и живот – това пожелавам на себе си и на вас.

„Музика“:
Roland Petit, Bolero
    https://www.youtube.com/watch?v=sQ2chcGOJgY
"Отвътре навън" - трейлър с озвучаване
    https://www.youtube.com/watch?v=UZh8_ofQN0Q
Todo sobre mi madre - Trailer oficial
    https://www.youtube.com/watch?v=hcVEvcP1iAc
Бременские музыканты
    https://www.youtube.com/watch?v=d7NpFhucGb



Гласувай:
8



1. flymore - Здравейте!
01.02.2017 16:32
Реалистична гледна точка представате. Ще добавя само едно: всяка среща идва и оставя урок за срещналите се.
Доставихте ми удоволствие с разсмисли на млад човек и прекрасни клипчета!
Благодаря, Ви!
цитирай
2. trakietsadobri - Здравейте, Vselena Sky - :)
01.02.2017 19:35
И аз благодаря за топлите, позитивни думи.
цитирай
3. zonko - Чудесни размишления, Добри, които ...
03.02.2017 16:44
Чудесни размишления, Добри, които привличат с искреността и истинността си. Поздравления! Уцелват ме в подходящ момент, когато и аз по някаква своя причина съм си мислил за подобни неща. Повече срещи и преживявания с позитивен заряд!:)

Да споделя и нещо друго, не пряко по темата. Напоследък ми прави впечатление, че ми е по-трудно да се съсредоточавам върху по-сложничък текст като твоя. Може да е от годините, от края на работния ден или седмица, а може и да е от прекалено глезене на съзнанието с клипчета, картинки и други такива визуални добре сварени каши от социалните медии, които не искат зъби и усърдно и внимателно дъвчене.:)
цитирай
4. trakietsadobri - Zonko, благодаря за пожеланието и позитивните лични думи.
03.02.2017 17:42
Всеки момент/текст/споделяне в нета си е различен, точно както плявата не е зърно, но само всичко заедно дава „ръжта и пшеницата“, която ни храни и провокира да работим и релаксираме. :)

Конкретно този текст е резултат от осъзнаването за една сгрешена от мен среща в магазин + кино натрупване от филма на Педро Алмодовар.
цитирай
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930