Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: trakietsadobri
Категория: Лични дневници
Прочетен: 31408
Постинги: 112
Коментари: 164
Гласове: 560
Постинг
28.08 12:45 - Концентрирана био-магическа напитка
Автор: trakietsadobri Категория: Лични дневници   
Прочетен: 236 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 28.09 21:29


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Готвенето е сложно-лесна магия.
С най-голяма сила това важи за билките и билковите напитки.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Рецепта за концентрирана билкова напитка – продукти и съдове:
  • 40-50 грама суха билка от гората или от пазара – Мурсалско-Пирински чай, мащерка, риган, бял бъзов цвят, мента, плод шипка или друга (най-добре е да се използва само една билка). Предполагаемата цена на такова количество билка е от два до пет лева;
  • Kилограм и половина нерафинирана кафява захар от Мавриций – цена: около осем лева (за три пакета от по 500 гр);
  • 4 литра вода;
  • 10 грама лимонена киселина (лимонтозу);
  • Подходяща 7 литрова тенджера с капак;
  • Седем-осем големи буркана с винт.

Приготвянето на сока – три стъпки:
  1. Слагате 40-те грама билка в 5-те литра вода на котлона, изчаквате да заври и да поври 3-4 минути, след което изключвате котлона и оставяте получения концентриран чай да кисне още около половин час. Само при шипките трябва да изчакайте повече време – поне три-четири часа;
  2. Махате билката, като прецеждате получената отвара в предварително подготвените чисти буркани. След като сте отделили билката, връщате прецедената течност в тенджерата, добавяте захарта и 10-те грама лимонена киселина. Разбърквате леко и оставяте вече готовата магия да изстине;
  3. Наливате билкова напитка в същите буркани, който преди това използвахте при прецеждането на отварата. Завинтвате им капачките и ги пъхате в хладилника;
На финала гледайте да не изпиете получения сок за един ден!
За да избегнете този „калоричен проблем“, най-лесно е да разреждате био-магическата напитка, който сами сте забъркали в съотношение 1 към 3 или 4 с жива вода, която слънце е огрявало поне час-два. За целта най-лесно е да налеете вода, в няколко компотени буркана, още вечерта, за да може свободно да диша и да събира светлина. Така ще имате жива слънчева вода за пиене през целия ден.

Изключение в рецептата:
Ако правите сок от бъз или от шипков плод можете да сложите захарта още в началото (да ври със захарта). След като заври и го изключите, изчакайте 30-на минути преди да добавете лимонената киселина. След като напълно изстине го прецедете в бурканите, но не изхвърляте билката, а я върнете в тенджерата. Залейте отцедената бъзова или шипкова билка отново с около 2 литра слънчева вода и я оставете да кисне 10-12 часа, без да добавят друго или да варите. Няма нужда, защото в този случай в чая има и захар, и лимонена киселина. Така ще получите още една порция леко резлив сок за директна консумация. Тази рецепта е удачна само за белия бъз и за шипките. При шипковия плод може да налеете вода и трети път;

Други проверени рецепти:
Лекуване на грип с речник
http://trakietsadobri.blog.bg/lichni-dnevnici/2016/10/16/lekuvane-na-grip-s-rechnik.1482849
Биофитнес – действена медитация с бел в ръка
http://trakietsadobri.blog.bg/lichni-dnevnici/2017/05/02/biofitnes-deistvena-meditaciia-s-bel-v-ryka.1544652
Течен шоколад, домашно приготвен - музика за всички сетива :)
http://trakietsadobri.blog.bg/lichni-dnevnici/2016/10/25/techen-shokolad-domashno-prigotven-muzika-za-vsichki-setiva.1484688
Из „Трима души в една лодка“, от Джером К. Джером
http://trakietsadobri.blog.bg/lichni-dnevnici/2016/03/28/zdrave-za-jivotyt-iz-trima-dushi-v-edna-lodka-ot-djerom-k-dj.1440340



Гласувай:
7
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Октомври, 2017  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031